Maruti klub a Marutisok oldala

MARUTI márka rövid története

MARUTI márka rövid története

Az egyautós márka – mondhatnánk a Marutira, és félig igazunk lenne. Mivel nálunk az elsőként gyártott Maruti 800 ismert, neve azonosult magával a márkával, bár a Gypsy kisterepjáróból is került néhány Magyarországra.Az 1981-ben alapított indiai autógyár termékei tulajdonképpen Suzuki-modellek: készül itt például Alto, Swift, Wagon R, SX4, hogy az itthon is ismertebbeket említsük.

Register to read more...

Véget ér a Maruti 800 gyártása

Az emissziós normák vetnek véget a kisutónak
 
A nagy pályafutásoknak is vége szakad egyszer, most a Suzuki Maruti 800 is elérkezett erre a pontra. Az 1983 óta változatlan müszaki és formai tartalommal készülő kisautót az emissziós normák küldték végleg nyugdíjba, miután a gyártó úgy döntött, hogy nem épít korszerübb erőforrást az autóba. 2,5 millió darab kelt el 27 év alatt a Marutiból.

Tovább zuhan a Maruti Suzuki

Zuhan a Suzuki Maruti, leállt a kulcsfontosságú gyár

Leállították a termelést Maruti Suzuki legnagyobb üzemében a halálos áldozatot követelő múlt hét végi munkáslázadás után. Nem tudni mekkora lesz a kiesés.

A múlt heti csökkenés után újabb majdnem öt és fél százalékkal tovább zuhant a Maruti Suzuki részvényeinek ára, miután kiderült, hogy India legnagyobb autógyártója leállítja azt az üzemét, amelyben csütörtökön véres munkáslázadás robbant ki - jelentette a Bloomberg.

Register to read more...

Zavargások a Suzuki indiai gyárában: szénné égett holttestet, gyújtogatás, fosztogatás

Zavargások a Suzuki indiai gyárában: szénné égett holttestet, gyújtogatás, fosztogatás

 

Súlyos zavargások robbantak ki szerdán a Suzuki Maruti egyik indiai gyárában. Az erőszakcselekményekben egy ember meghalt.


Súlyos zavargások robbantak ki szerdán a Suzuki Maruti egyik indiai gyárában. Az erőszakcselekményekben egy ember meghalt, több mint kilencvenen megsebesültek, az üzemben pedig leállt a termelés.

A fővárostól, Újdelhitől mintegy 50 kilométerre, Maneszarban található vállalatban azután robbantak ki az összetűzések, hogy a gyár egyik dolgozója felpofozta az üzem egyik vezetőjét, aki ócsárolta beosztottját. Az alkalmazottak érdekképviselete nem engedte, hogy emiatt fegyelmi eljárást indítsanak ellene.

Zavargások a Suzuki indiai gyárában: szénné égett holttestet, gyújtogatás, fosztogatás. Fotó: MTI/AP/Saurabh Das (galéria)

Register to read more...