Maruti találkozó fejlemények (2.info)

Sziasztok!

A cikk szövege megegyezik a fórum nyitó hozzászólásával!

Szavazz és véleményezd -> katt ide!

  A 2012.augusztus havi találkozóval kapcsolatban ezek a fejlemények:

  Az elmúlt két hétben ment a nyomozás, hogy hol is lehetne igazi nyári Maruti találkozót tartani. Mivel síelni nem lehet, így marad valamelyik nagy tavunk, ott azért lehet strandolni is egy jót, ha meleg van.

Ráadásul úgy gondoltuk, és ezt páran meg is erősítettétek, hogy 2 napra lehetne összejönni. Ami úgy néz ki, hogy péntek délután találkozó, ismerkedés majd másnap maga a tali programokkal. Egyértelmű dolog, hogy aki ráér maradhat vasárnap is. :) Aki nem tud 2 napra jönni az pedig csak szombatra a fő programra érkezne meg! Így rögtön egy családi mini nyaralás is meglenne, talán így jobban belefér majd a költségvetésbe mindenkinek.

  El is kezdtünk szervezgetni - kérdezgetni. Több önkormányzattal is felvettük a kapcsolatot részben jöttek válaszok is… Sajnos ma Magyarországon ha egy rendezvény nem vonz tömegeket akkor nem adnak terültet a nívós helyeken. Főleg nem ingyen! Mivel a Maruti klub nem szedd tagdíjat és nincsen támogatása sem mint pl. a Subaru Club akit saját gyártója támogatja és teljesen más kategória mint a magára hagyott Maruti márka, így helyet bérelni pénzért nem tudunk és nem is akarunk tömni önkormányzati pénztálcákat. Pláne nem a Maruti tulajok saját pénzéből!

  De nem hagyjuk annyiban!

  Még mindig jönnek vissza vagy legalábbis várjuk az e-maileket. Tehát ingyenes helyek csak eldugott kis helyeken vannak vagy  pl beszéltünk áruházakkal ők is engedélyezik a legtöbb helyen a talit.

  Persze az önkormányzatok is szépen átirányítanak bennünket a nem saját területükről oda. Ott legalább nem zavarjuk őket…

 

Ezért a fentebb leírtak miatt első körben megnéztük, hogy hová is lehetne menni ahol viszonylag nívós helyszínt tudnánk biztosítani mindenki igényeit kielégítő körülményekkel.

  Tehát mint már írtuk fentebb egy olyan helyszínt kerestünk ami tali is meg mini nyaralás akár a családnak is. Mert mindjárt máshogy hangzik, ha nem csak talira megy az ember mondjuk egy Tesco parkolóba és 200km-t csak ezért autózik… Persze van aki így is eljönne, de a többségnek akkor van erre pénze, ha több napot kellemesen eltölthet akár családjával, párjával vagy Marutis márkatársaival így csökkentve a költségeket. Hiszen ha többen vagyunk akkor valami kis kedvezményt is kaphatunk!

  Direkt nem néztük, hogy nekünk mi van a legközelebb ezért a 3 legnagyobb tavat néztük ki tali helyszínéül. Ezek a helyek a Balaton a Velencei-tó és a Tisza-tó. Ami a legjobb benne, hogy pl nekünk messze van a Tisza-tó, de ha lemegyünk oda akkor azért az mégis egy olyan hely amiről lehet beszélni, még akkor is ha nem a találkozót nézzük, mert nem minden nap jár arra az ember. Pl Amit Tiszánál eszel halászlevet az azért visz mindent :D

  De ugyanígy lehet vele valaki a Duna-Tisza közén vagy a Tiszántúlon, hogy azért a Balatont is meg tudja így nézni és egy komolyabb élménnyel gazdagodik- legalábbis a Tescos talihoz képest….

  

Mindenkit megkérnénk,  hogy még ha keveset is ír , de írja le a véleményét a fórumba és szavazzon is, mert nagyon fontos lenne!

  Mert még az is lehet, hogy többen lesznek azok akik nagyon egyszerű találkozót szeretnének inkább, mert a mostani válságos időkben még a szállást sem tudják bevállalni. Ez lenne a B-terv! Lehet már az is nagy szó, ha a benzinköltséget meg tudják finanszírozni. Persze van aki azt mondja, hogy évente egyszer ennyi mindenkinek jár, hogy 5000 forintot kiadjon szállásra és jól érezze magát, mert így is fel lehet fogni…

Mondjuk volt már olyan is egy másik találkozón, hogy 4 tag a saját autójának a tankját szívta le, hogy 1 autóval el tudjanak jönni! Bár reméljük azért ennyire nem vagyunk legatyásodva :D Ha lenne olyan akinek messze lesz a tali, talán érdemes lenne összeállni…

 

Ha a B tervet választjátok akkor pillanatok alatt átszervezzük ilyenné!

  A programok viszont szépen összeálltak már, de arról majd külön írunk is és azt is meg lehet majd vitatni.

  Most az elsődleges a helyszín a napok és felmerülő költségek tisztázása.

  Körülbelül az árak úgy alakulnak campingbe, hogy a Balaton és a Velencei tó itt sátras megoldásban kb 5000 forint 2 fő + kocsi

  Természetesen van faházas szállás is!

  Ennél olcsóbb a Tisza-tó ahol ez kb 3000 forint..

  Kedvezményesen ennél olcsóbb lesz! Általában már 10 főtől vannak kedvezmények…

Azt elhiszem, hogy van egy rét ahol megcsinálhatnánk a talit, de azért itt a 3-5e forintért a 2 fő részére van többek között  tisztálkodási lehetőség, wc és  még maga a strand is benne van az árban!

Üdv.:

Maruti Klub Team

2012.07.03

Szavazz és véleményezd -> katt ide!